Skupiamy się na przetwórstwie ekologicznym, jednocześnie kontynuując produkcję konwencjonalną. Dysponujemy najnowszym krajowym parkiem maszynowym do konfekcjonowania kiszonek.
Skupiamy się na przetwórstwie ekologicznym, jednocześnie kontynuując produkcję konwencjonalną. Dysponujemy najnowszym krajowym parkiem maszynowym do konfekcjonowania kiszonek.
jesteśmy w stanie wyprodukować ponad 2 mln kg produktów kiszonych.
kilogramów kapusty kiszonej
kilogramów ogórków kiszonych
Produkujemy je w torebkach foliowych, workach typu doypack oraz w wiaderkach. Metoda kiszenia, która jest używana podczas produkcji jest unikalna i znana jedynie w Charsznicy.
Warto również wspomnieć o właściwościach zdrowotnych cechujących przetwory kiszone. Zawierają one duże ilości witamin, które m. in. wspomagają funkcjonowanie jelit i pomagają w odchudzaniu.
Kapustę kisimy w silosach wykonanych z najwyższej jakości materiałów - włókna szklanego i żywicy. Materiały te posiadają atest spożywczy i nadają się do kontaktu z żywnością.
Ogórki kisimy w beczkach, dzięki czemu mamy pełną kontrolę nad recepturą, identyfikowalnością i smakiem - za sprawą najwyższej jakości beczek, ogórki zachowują idealną chrupkość.
Używana przez nas sól nie zawiera substancji zapobiegających zbrylaniu, ani żadnych innych chemicznych dodatków.