Materiały video:
Na kwaśno. Mikołaj Rey w kapuście
Pasjonat kuchni i smaków. Polski arystokrata wychowany we Francji. Potomek tego Mikołaja Reja. Specjalnie dla Dzień Dobry TVN będzie szukał wyjątkowych smaków w polskiej kuchni. Tym razem udał się do Charsznicy - zagłębia kapusty.
Wiem, co jem: Sezon 1 - Kapusta
Kapusta głowa pusta zwykło się mówić z ironią. Ale mało kto wie, że to wyjątkowo mądre warzywo i dobre na wszystko! Na kaca, na wrzody, a na nawet na potencję. Dlatego kamera Wiem co jem wybrała się do Charsznicy, kapuścianej stolicy Polski.
Moc Polskich Warzyw
Zobacz jak powstają najlepsze polskie ogórki kiszone i kapusta kiszona, które możesz znaleźć na sklepowych półkach.
Kuchenne rewolucje
Z udziałem naszej kapusty (sezon 18, odcinek 1). Częstochowska restauracja "Kwaśnica" (dawniej „Sjesta”) do dziś zaopatrza się w naszą kapustę.
Artykuły:
"Nie masz kapusty nad kiszoną"
Podróż po kapuścianej stolicy Polski (Autor: Magda Gessler)
Opinie:
"Pół tony najlepszej nie tylko w Polsce ale i na świecie kiszonej kapusty"
Opinia autorstwa Magdy Gessler